MENJADOR

 

El Col·legi Badalonès és un dels dos únics centres educatius de Catalunya distingits amb el certificat d’escola saludable que atorga AENOR, empresa líder en el sector de la certificació a l’Estat espanyol, i que atorga aquest segell de qualitat tenint en compte l’excel·lència dels productes, l’equilibri dietètic dels menús i altres aspectes com ara la promoció de l’activitat física i dels valors associats a un estil de vida sa en totes les etapes de l’ensenyament i, singularment, a educació infantil i primària.

Els edificis d’infantil i primària compten amb cuina i menjador propi, on centenars d’alumnes i membres del cos docent dinen diàriament els menús dissenyats per la dietista de l’escola, Marta Ausiró, seguint les directrius marcades des del departament d’Ensenyament. La proposta gastronòmica és variada i es basa en productes de temporada. Els responsables del servei vetllen perquè el màxim de productes siguin frescos i de proximitat, preferentment del Baix Llobregat i el Maresme. El menú, que es fa arribar a les famílies, inclou recomanacions pel sopar amb l’objectiu de garantir una alimentació variada i saludable.

Pel que fa al menjador de l’edifici d’educació infantil, cal subratllar que la seva finalitat no és només donar un servei per cobrir les necessitats del pares a l’hora de dinar, sinó també aconseguir que el temps del migdia sigui un temps educatiu i com no, d’esbarjo.

A més de ser escola saludable, des de l’any 2015, el Col·legi Badalonès forma part de la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya (XESC) i és, per tant, una escola verda.