Instal·lacions i equipaments

 

Actualment, el Col·legi Badalonès disposa de tres edificis on diàriament estudien els seus més de 1.350 alumnes. El més antic de tot és l’immoble situat a la cantonada del carrer dels Arbres i el de Marina, en ple barri del Centre, que va ser el primer que la direcció va comprar a principis dels anys 60, després d’un llarg periple en què el Badalonès va ocupar alguns altres edificis en règim de lloguer. El més emblemàtic d’aquests va ser, segurament, el situat al carrer de Sant Isidre, i conegut durant molts anys com el col·legi de l’Estació, i en el qual qui va ser el gran precursor de l’escola, Felici Coscollano, hi va fer classes i hi va establir la pròpia vivenda familiar durant alguns anys. En aquest immoble s’hi van fer classes de manera ininterrompuda fins el curs 1998-99.

L’edifici del carrer dels Arbres es va adquirir en dues fases. En la primera, l’aleshores director Manel Dunjó Payà -gendre del senyor Coscollano- va comprar la torreta situada a la cantonada del carrer Marina. Pocs anys més tard, compraria la finca adjacent, la qual cosa permetria ampliar el centre fins el carrer d’Enric Borràs, que és l’espai que ocupa actualment un edifici que acull, a més de les oficines centrals del col·legi, les classes de secundària i batxillerat.

A la prolongació del carrer dels Arbres en sentit Barcelona, o sigui al carrer de Guifré, hi ha un altre dels edificis actuals de l’escola. Es tracta de l’antic parvulari, inaugurat a mitjan anys setanta i sotmès a contínues remodelacions que l’han portat, amb el pas dels anys, a convertir el que havia estat una casa particular en un immoble absolutament funcional i adaptat a les exigències de l’educació moderna, on actualment estudien els grups d’infantil del col·legi. La majestuosa magnòlia del pati és un dels pocs vestigis que evoquen el passat de l’edifici com a torre privada.

L’últim dels tres edificis és també el més gran. El d’Anton Romeu, inaugurat el 12 de setembre de 1999 amb una jornada de portes obertes, acull els estudis de primària, cicles formatius i l’FP Dual, a més d’alguns serveis centrals de l’escola. 

Visita Virtual