Sis alumnes de Cicles Formatius de Grau Superior del Col·legi Badalonès inicien aquesta setmana una estada de dos mesos fent pràctiques laborals en empreses de Dinamarca i Finlàndia, en el marc del Projecte Internacional de l’escola i en el marc del Programa Erasmus+. Durant aquest temps, els joves -cinc nois i una noia- viuran en residències universitàries i tindran escoles d’acollida i de referència, a més de mantenir un contacte quotidià amb l’equip docent del Badalonès, que farà un seguiment de la seva activitat.
El primer a marxar ho va fer dilluns. Es tracta de l’Albert Puigdengolas, que va marxar cap a Dinamarca per incorporar-se a les oficines de la Universitat d’Aarhus. Els seus companys marxaran aquest dimecres. Són en Cristian Cabezas, que viatjarà a Randers, una altra ciutat danesa, i farà les pràctiques a les oficines de Føetex. I de Marta López, Max Sànchez, Alex González i Alejandro Álvarez, que viatjaran a Helsinki. A la capital finesa, la Marta treballarà a Intersport, mentres que els seus companys ho faran en diferents departaments de la multinacional Lidl.
A finals de l’any passat el Servicio Español para la Internacionalización de la Educación (SEPIE), que és l’Agència Nacional Espanyola per al desenvolupament i la gestió dels diferents programes Erasmus+, va reconèixer l’esforç fet des del Col·legi Badalonès per desenvolupar el seu Projecte Internacional en un exercici en el qual es van batre rècords amb un total de 54 alumnes i 29 docents desplaçats a diferents països. En una carta rebuda per l’escola, el SEPIE atorgava una puntuació de 85 sobre 100 a la gestió dels projectes Erasmus durant un curs en el qual es van fer mobilitats que havien quedat aturades durant la pandèmia. Aquest era el segon reconeixement que el Projecte Internacional del Badalonès rebia en pocs mesos. Al setembre, el mateix SEPIE va puntuar amb un excel·lent la gestió que s’ha fet des del col·legi dels projectes Erasmus+ per als alumnes de Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS) que l’any passat van fer estades de dos mesos en diferents països per fer pràctiques laborals. En l’informe de resposta al tramès des de l’escola a finals del curs passat, el Sepie subratllava l’elevat grau de compromís de l’escola amb l’aplicació del programa Erasmus+, “respectant de manera molt satisfactòria els principis compromesos en la Carta Erasmus d’Educació Superior, garantint un procés de selecció transparent, equitatiu i respectant els principis de no discriminació i igualtat d’oportunitats”. Igualment, destacava la cooperació amb les institucions que acullen els alumnes, així com la recerca constant de nous socis per a futurs projectes. El setembre, la nota atorgada per l’agència va ser de 94 punts sobre 100 possibles.
Convé recordar que recentment el Sepie ha atorgat l’acreditació Erasmus KA120 a la nostra escola, la qual cosa suposa un impuls definitiu al Projecte Internacional del centre en la mesura que garanteix finançament per a les mobilitats d’alumnes i docents de totes les etapes educatives, des d’infantil fins a Batxillerat. L’acreditació, per al període 2023-27, s’afegeix a la que l’organisme ja havia concedit al Badalonès per als alumnes i docents de Cicles Formatius que són els que, a la pràctica i per les característiques del seu pla de formació, es beneficien més d’un programa, l’Erasmus+, finançat íntegrament per la Unió Europea.